בישראל, יש דגש רב על הנצחה וניתן לראות בכל הארץ אנדרטאות לאתרי הנצחה שונים. זו דרך לציין מעשה או אירוע של אדם או קבוצה בחיים. אתר הנצחה הוא מבנה משולב של הנצחה וזיכרון. באתרי הנצחה, ניתן למצוא גם אנדרטאות לזכרון האירוע או קבוצה של אנשים, מרכזי מידע, אולמות להרצאות ולעריכת טקסים ועוד.
אנדרטה מעוצבת יכולה להיות עשויה כפסל סביבתי מאבן, ברזל ומגוון חומרים אחרים ומיקומה יכול להיות בתוך אתר הנצחה או בנפרד. הינה כמה מאתרי ההנצחה היותר מוכרים בארץ:
אחד האתרים העתיקים יחסית בארץ, הוא אתר חטיבת הנגב, אשר הוקם בשנת 1967 על ידי הפסל דני קרוון. האתר ממוקם על גבעה מחוץ לבאר-שבע. האתר מחולק לאירועים שונים בהיסטוריית החטיבה ויש בו אנדרטה הנקראת "כיפת הזכרון" עליה חקוקים שמות הנופלים. האתר נמצא בשטח רחב מאוד ומהווה מקום לביקור משפחות הנופלים ולסיורים לימודיים.
אתר הנצחה "מפורסם" נוסף בארץ ובעולם, הוא "יד ושם". אתר ההנצחה לשואה ולגבורה, אשר נוסד בשנת 1953, אשר התפתח והפך למרכז תיעוד של תולדות העם היהודי בשואה, על מליוני הנרצחים בידי הנאצים. במקום נמצאים מוזיאון השואה, בי"ס להוראת השואה, ספריה ואף המכון הבינלאומי להנצחת השואה. "יד ושם" ממוקם בקרבת הר הרצל, במערב ירושלים.
קרדיט לתמונה: David Shankbone
מוזיאון זה הוא חלק מאתר הנצחה לשואה ולגבורה, אשר מדגיש יותר את תקופת קום המדינה והקרבות שהתחוללו בקיבוץ. אנדרטה מפורסמת עומדת במרכז האתר, סמוך למגדל המים הישן, המנציחה את מרדכי אנילביץ', מפקד גטו ורשה, אשר על שמו נקרא הקיבוץ.